Mikas

2014-05-19
17:46:18

Dagens funderingar (varning för grova ord, svordomar och en dos bitterhet):
- Varför envisas vissa föreläsare och momentansvariga på universitetet med att ha oerhört konstiga frågeställningar och berätta saker på föreläsningar som inte ens hör till ämnet? Ni kanske borde tänka om när mer än hälften av klasserna får underkänt och den andra halvan får alldeles precis godkänt på tentorna. 
 
- När fan ska smärtan sluta, och hur i hela fridens helvete kan man blöda så mycket ur fittan utan att förblöda? 
 
- Varför är det inte elchocksgrejer i hissarna och trapphuset här hemma som automatiskt utger elchocker när någon pissar i hiss eller trapphus?
 
- När fan ska folk lära sig att städa efter sig i tvättstugan?
 
- Hur tänker CSN när de menar att de ger en nästan 3000 mindre i maj/juni? Det är ju ändå vi som betalar tillbaka skiten med råge när vi är färdiga med studierna iallafall. FESTIVALTIDER, HALLÅ ELLER?! 
 
- Varför är det inte skottpenning på människor som inte kan uppfostra sina vidriga snorungar som härjar hela tiden, pissar i entrén och skriker en i örat när man går förbi? 
 
- Hur kan man dränka sig själv i en halv flaska after shave/parfym? Lukterna stannar i hissen och korridoren i flera dagar. Jag som inte ens är allergisk får ju andnöd.
 
- Återigen: HUR I HELVETE KAN MAN BLÖDA SÅ MYCKET UR PUNANIN?! 
 
- Varför har jag mjölkmage? Jag vill äta glass. I massor!
 

Peace. 

2014-05-18
23:00:10

Dark Ages Night 10 Maj 2014.
Lite bilder från förra helgens spelning, när gubbarna i Myrkvedr spelade, samt Fimbultyr. Black Magic Fools spelade också men de tog jag dock inga bilder på. Lite random mingelbilder har nog kommit med också. Enjoy! 
// Mika


















 
 

2014-05-10
18:43:00

Metalocalypse!
Ni kanske undrar hur det går för oss på Sideshow Management med Metalocalypse? Kan tala om för er att det går kempegrejt! Jag kan stolt medela att vi, i samarbete med Belsepub, kommer att erbjuda er en kick ass kväll med finfina band som Midvinterblot, Infested, Myrkvedr och sist, men absolut inte minst; PROTECTOR!
 
När?
Lördagen den 28e juni kl. 20.00
Var?
Belsepub, Stigbergslinden 7
Kostar det nåt?
80 kronor! Inte mer, så komsi komsi och lyssna på bra musik, drick öl och häng med fint folk!
 
Klicka här för att komma till Facebookeventet!
  
 

2014-05-10
15:34:00

Endometrios
3 veckor sen sist. Jag är inte så bra på det här. Men Ja. Shit happens.
 
Annars då? Ja ni vet det jag skrev om sist, att jag var på akuten och yadayada? Well. Jag ringde till sjukhuset en vecka senare och fick en tid, och i tisdags var jag där, på gynekologmottagningen. Domen blev den jag trodde: Endometrios. Endometrios är en kronisk sjukdom som drabbar fler kvinnor än vad man kan tro. I korta drag menas det med att slemhinnorna som inte kommer ut med mensen vandrar ut i kroppen, oftast bukhålan. Vissa av dessa slemhinnebitar kan bli inflammerade, och det är då man får så ont som jag har. Man skulle kunna säga att man får en bakvänd mens, att det inte åker neråt som det ska, utan upp i kroppen. Låter riktigt nasty, och jag kan lova er att det inte är skönt. Tydligen så är det många som är helt symptomfria, och vissa, som jag och många andra, kan bland annat få så ont att de inte tar sig någonstans. Man kan också blöda i mängder, vilket jag också gör. 
 
Oftast när man diagnostiserar endometrios så måste man göra en titthålsoperation, men min gynekolog sa att det inte var nödvändigt då han såg något i min livmoder med hjälp av ultraljud, samt kände något. Dessutom stämde alla symptom jag hade också, så han konstaterade diagnosen utan titthålsoperation, vilket kändes ganska skönt att slippa. Däremot sa han att jag skulle hålla koll på blödning och hur ont jag har, då de cystor som bildas kan, om man har otur, spricka, och då blir det inte roligt. Så jag hoppas att de håller sig små och relativt snälla. 
 
Endometrios är en kronisk sjkukdom som inte går att bota, så jag kommer få dras med det här fram tills jag slutar mensa. Dvs typ. 40-50 årsåldern. Wohoo! Jag fick utskrivet en massa piller iallafall, bland annat citodon, som jag nämnde tidigare, samt ett blodhämmande preparat, och en till smärtstillande som jag ska kombinera med citodonen vid behov. Det var lite lustigt allt det där, för han sa att de helst inte skriver ut så mycket citodon, då det anses som knark (japp, han sa knark), och de drar sig för att skriva ut det till framför allt unga människor. Men han skrev ändå ut det, med orden: jag skriver inte ut så många nu, utan du får höra av dig om du behöver fler.. Vet ni hur många tabletter han skrev ut? 150! Etthundrafemtio tabletter, med orden att det inte var så mycket. Jag kommer klara mig bra länge på dessa, hoppas jag. 
 
På tal om allt detta har jag så jävla ont i mina tuttar att jag håller på att gå åt. Det är snart dags igen för veckan från helvetet, men nu är jag prepared! Känns som att jag alltid har mens...
 
En massa mensprat nu, men det får ni leva med. Jag tycker för övrigt att Endometrios, som är så himla vanligt bland kvinnor, borde upplysas mer och pratas om mer. Men ändå är det fortfarande tabu att prata om den kvinnliga veckan. Det är år 2014. SKÄRPNING.
 
Nu ska jag ta och göra mig i ordning, komma på något att äta, sen ska jag kika på gubbarna i Myrkvedr när de spelar, samt Black Magic Fools och Fimbultyr. Ska bli ordentligt trevligt, dels att få lyssna på bra musik, samt att dricka öl och hänga med fint folk.
 
Cheers!
 
// MensMika.